Na talerzu wyglądały całkiem ciekawie.
Poniżej przedstawiam Wam przepis i zdjęcia jak zawsze :D
Polecam surówkę, prosta w wykonaniu i niewiele trzeba by ją zrobić.
MIĘSO : ZIEMNIAKI : SURÓWKA :
- 3 plastry karkówki - 15 średnich ziemniaków - 2 marchewki
- 2 pietruszki
marynata : przyprawy: - 1/4 selera
- sól, pieprz - vegeta - por(zielona część)
- przyprawa w płynie maggi - zioła prowansalskie - vegeta
- 2 łyżeczki chrzanu - papryka słodka - olej
- 3 ząbki czosnku - ocet
- przyprawa do mięs duszonych
- kminek
Potrzebujemy jeszcze do tego olej do smażenia i 1 opakowanie sosu pieczeniowego ciemnego.
Przygotowanie :
1. Mięso przyprawiamy [ każdej przyprawy ok. 1 łyżeczkę ], nacieramy chrzanem i posypujemy pokrojonym w kostkę czosnkiem. Tak przyprawione mięso wkładamy do lodówki na 4h.
2. Ziemniaki obieramy ze skórki. Myjemy i kroimy na pół, następnie nacinamy wszerz.
3. Ziemniaki układamy na blaszce, posypujemy przyprawami, polewamy olejem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180'C na 30min-1h - w zależności od wielkości ziemniaków.
4. Wyciągamy mięso z lodówki i smażymy na rozgrzanym oleju ok. 1h, można podlać lekko wodą.
5. Warzywa na surówkę obieramy. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce, seler kroimy w małą kostkę, a por w paseczki. Przyprawiamy do smaku.
6. Robimy sos według instrukcji na opakowaniu i polewamy ziemniaki.
GOTOWE :)
Podziel się opinią i zostaw komentarz :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz